JoomlaLock.com All4Share.net

Alternatív Képességfejlesztő Tábor

Írta: Gál Attila

Kedves Szülők!

2017. július 24-28. között ALTERNATÍV Képességfejlesztő táborba invitáljuk iskolás vagy iskola előtt álló gyermekeiket. (6-14 év)

Ebben az öt napban lehetőséget kívánunk adni a gyerekeknek arra, hogy a kineziológiai és alternatív képességfejlesztő módszerek segítségével aktiválni tudják meglévő erőforrásaikat elsősorban a hatékony tanulás érdekében, de az itt megszerzett tudást később életük bármely területén kamatoztathatják.

Kiket várunk?

Bővebben

Tanulási Coaching

Írta: Gál Attila

Az információs társadalom elvárásainak megfelelően a fiatalok  egyre több információt kapnak az iskolában, amiknek a feldolgozása, megértése és alkalmazása fokozott kihívások elé állítják őket. Ennek és a nem minden esetben ideális életmódnak, mozgásfejlődésnek, érzékszervi működésnek, táplálkozásnak köszönhetően hazánkban is egyre nő a dyslexiás, tanulási akadályozottsággal küzdő gyermekek, fiatal felnőttek száma. Nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy közel 30% a tanulási kihívásokkal viaskodó gyermekek száma, de láthatunk olyan adatot is, ami szerint eléri a 40%-t a fejlesztésre szorulók aránya. 

Bővebben

Tanulási stílus felmérés

Írta: Gál Attila

  • Ön vagy gyermeke szeretne hatékonyabban tanulni, de nehezen megy?
  • Nem látja át a dolgokat?
  • Nehezen érti meg, amit kell?
  • Összezavarodik és nincs kedve tanulni?
Bővebben

Természetgyógyász Kineziológia

Írta: Gál Attila

A kineziológia egy izom visszajelzésen alapuló eljárás, amely ötvözi a keleti energiatan (meridián rendszer) és a nyugati kutatások eredményeképpen létrejött eljárásokat.

Az izomteszt segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében, hol és milyen jellegű energiai elakadások találhatók. A korrekciós gyakorlatok kiválasztása után e blokkok oldódnak és test öngyógyító reflexei képessé válnak arra, hogy a betegségekkel szemben eredményesen felvegyék a harcot.

Bővebben

Tanácsadó Kineziológia

Írta: Gál Attila

„a tanácsadás interaktív tanulási folyamat, amely az egymással szerződő tanácsadó(k) és az ügyfél(ek) - egyének, családok, csoportok vagy intézmények -, között jön létre, és szociális, kulturális, gazdasági és/vagy érzelmi kérdésekben holisztikus megközelítést használ.”Az Európai Tanácsadó Társaság megfogalmazása szerint (EAC, 2002)
Bővebben

Kompetencia felmérés teszt

Írta: Gál Attila

A kompetencia felmérés kérdőíve indirekt kérdéseket tartalmaz, ez biztosítja a felmérés objektivitását. A teszt nem önértékelés, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy egy objektív képet adjon az Ön részére arról, hogy mi az, ami motiválja, melyek a viselkedésében azok a segítő és/vagy fejlesztendő területek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy élvezetesen, könnyedén boldoguljon az életben. 

Bővebben

Iskolaérettségi vizsgálat

Írta: Gál Attila

Manapság rengeteg információval kell a gyermekeknek megküzdeniük az iskolában. Sok szülő bizonytalan abban, hogy a gyermeke egyáltalán alkalmas-e arra, hogy elkezdje az iskolát. Vannak olyan jelek, amikor egyértelmű a válasz, hogy nem. Azonban sokszor határon “táncol” a gyermek és nem lehet eldönteni, hogy menjen, vagy maradjon még egy évet óvodában.

Erre a bizonytalan helyzetre ad választ az iskolaérettségi vizsgálat.

Bővebben

Mozgásterápiás fejlesztés

Írta: Gál Attila

A tanulási nehézségek (de legtöbbször a magatartási zavarok és viselkedési problémák) hátterében a leggyakrabban kimutatható ok, az idegrendszer fejletlensége, éretlensége, esetleg sérülése. Szülőként azt láthatja, hogy gyermeke túl mozgékony, vagy éppen “elül”, lassú, azt hallja vissza az óvodából, hogy a gyerek rosszul viselkedik, nem tud a többiekkel együtt játszani, avagy képtelen rajzolni. Ezek figyelmeztető jelek, amelyeket érdemes komolyan venni és több oldalról utánajárni, hogy mi állhat a háttérben.

Bővebben

Játékos agyintegráció

Írta: Gál Attila

Tisztelt Szülő!

Bizonyára az Ön számára is fontos, hogy gyermeke könnyebben, gyorsabban, kiegyensúlyozottabban legyen képes tanulni.

1995 óta sok gyermek részt vett már a Játékos agyintegráció tréningünkön.

A Játkos agyintegráció kifejezetten gyermekeknek szóló program, mely gyermek-jóga elemekkel és sok képességfejlesztő, agyintegrációs gyakorlat alkalmazásával javítja a gyermekek tanulási képességeit.

Bővebben

Life Coaching

Írta: Gál Attila

"Az emberek nem azért fordulnak tanácsadóhoz, hogy megvilágosodjék a megváltoztathatatlan múlt, hanem mert elégedetlenek a jelennel és jobbá szeretnék tenni a jövőt."Milton H. Erickson
Bővebben

Kronobiológiai elemzés

Írta: Gál Attila

Mi a Kronobiológia?

Az 1970-es években született a tudomány, melynek kidolgozói Prof. Zsazskov Artúr Vlagyimírovics és Dr. Tatjana Szmirnova. Az egyénre ható kozmikus hatásokat vizsgálták, illetve azt, hogy ez hogyan alakítja az egyén működését. 1981-ben vált teljessé a rendszer, 1994 óta Magyarországon is oktatják.

Bővebben

Írásanalitikai elemzés

Írta: Gál Attila

Miben tér el a grafológiai elemzéstől az írásanalitikai elemzés?

Az egyik jelentős és talán a leglényegibb eltérés, hogy az írásanalitikai elemzés az írásra ható, azt befolyásoló összes körülményt vizsgálja, így képes a tudatalatti tartomány elemzésére is a rezonometria segítségével, alkalmazásával, míg a klasszikus grafológiai elemzés leginkább a viselkedésre mutat rá.

Ez esetben jobban hozzáférhetőek azok a rögzült hiedelmek, amelyek a viselkedésünket irányítják.

Bővebben

Mediáció (Közvetítés)

Írta: Gál Attila

Mit jelent a közvetítés?

A mediátor (közvetítő) egy a vitában, konfliktusban nem érintett semleges harmadik fél, aki segít a feleknek vitás kérdésekben megállapodásra jutni. Ő vezeti a tárgyalást, ami a múlt eseményei, konfliktusai, sérelmei helyett a jelenlegi problémákra és azok jövőbeli megoldására irányítja a figyelmet.

A  témákat a konfliktusban érintettek hozzák, a végső döntés is az övék.  A tárgyalás írásbeli megállapodással végződik, és akkor jó, ha mindkét fél úgy érzi, hogy “elég jó” megállapodás született és nyertesként állhat fel az asztaltól.

Bővebben

  

Honlapunkon cookie-kat használunk, amik segítenek a legjobb szolgáltatások nyújtásában. Részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban.