JoomlaLock.com All4Share.net

"A szupervízió általános, a teljes életpályára kiterjedő követelmény a segítő szakmai gyakorlóival szemben. Amikor pl. egy coach megakad valamelyik ügyfelével végzett munkájában, felkeresi a szupervízorát, hogy legyőzze a problémát... A szupervízió lényegében egy tanulási folyamat."

szupervízió a leghatékonyabb szakmai személyiségfejlesztő módszer a szociális, pedagógiai, profit és nonprofit területen. Célja a hivatásbeli személyiség kompetencia fejlesztése. 

Mit ad a szupervízió a szakembernek?

  • „egy játkos teret a reflexióra”, mégpedig a szakmai tapasztalatra,
  • a szakember etikai kompetenciájának fejlesztését,
  • személyes tapasztalat szakmai és/vagy személyes kontextusában,
  • a szakmai személyiség fejlesztését,
  • a szakember kiégésének megelőzését,
  • az elakadásokon, problémákon való átsegítést. 

A szupervízió egy tanácsadási munkaforma. "... a szakmai személyiségre irányul. Míg a szupervízió a hivatását művelő személy saját személyiségerőit és működőképességének megőrzését szolgálja..." (Bagdy, 2009)

A szupervízió célja tehát a szakmai kompetencia növelése, a kooperáció és a hatékonyság fejlesztése, a kiégés (burnout) megelőzése. Elősegíti az intervenciós lehetőségek tudatosítását, és támogatja a kapcsolatok és munkaköri rendszerek hatékony együttműködését. A szupervíziós ülések csoportos vagy egyéni formában is történhetnek.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy mindenki, aki emberekkel foglalkozik részt vegyen szupervízión. Én magam is rendszeresen járok szupervízióba.

Ezért a kineziológusoknak, AKÉTA-t végzetteknek, emberekkel foglalkozó szakembereknek szervezünk szupervíziós alkalmakat, amelyekről igazolást is adunk így beszámíttatható a minősítési folyamatokba.

Dátum: 2019. március 31. 09.00 - 13.00 óra között.

Részvételi díj: 6000 Ft

Minimális létszám: 6 fő

Vezeti: Polyánki Balázs pszichológus, TA coach

Itt olvashatsz a szupervízióról: http://tranzakcioanalizis.com/onsupervision.pdf

Felhasznált irodalom:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szuperv%C3%ADzió

 

Módosítva: 2020. január 22.

  

-->